Fondue czekoladowe to urządzenie dla każdego miłośnika czekolady.???
Dzięki niemu przygotujesz fantastyczny, wyrafinowany deser, który spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Zanurzaj w ciepłej czekoladzie owoce i różne wypieki, ciesz się smakiem słodkości i ich wyglądem.
Clatronic SKB 3248 to fondue czekoladowe pozwoli Ci przygotować wyjątkowo gładką i aksamitną czekoladową polewę dla owoców i wypieków, ponieważ jego kaskady są niezwykle gładkie i zapewniają czekoladzie doskonałą płynność.
Jest to idealne urządzenie dla każdego miłośnika czekolady - dzięki niemu przygotujesz fantastyczny, wyrafinowany deser, który spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Obsługa urządzenia jest bardzo prosta – wystarczy użyć tylko dwóch pokręteł. Również czyszczenie fondue czekoladowego Clatronic SKB 3248 jest bardzo łatwe, ponieważ wieżę z kaskadami można w prosty sposób rozmontować na części, a wszystkie akcesoria można myć w zmywarce.
??EKSTRAWAGANCJA NA RÓŻNE OKAZJE
Nasza czekoladowa fontanna to idealne urządzenie na wystawne przyjęcia oraz do korzystania na co dzień w domu. Wieża imponuje schludnym wyglądem, a gdy zaczyna się w niej przelewać czekolada nikt nie może obok niej przejść obojętnie! Fontanna czekolady będzie doskonały dopełnieniem każdego podwieczorku, przyjęcia a nawet kolacji we dwoje.
Najlepiej nadaje się czekolada z dużą zawartością masła kakaowego, produkowane specjalnie do fondue czekoladowego. Zawartość kakao powinna wynosić co najmniej 60%.
Jeżeli zawartość kakao jest mniejsza niż 60%, może być konieczne dodanie niewielkiej ilości oleju roślinnego. W przeciwnym razie czekolada będzie zbyt lepka i nie utworzy na kaskadach zwartej mgiełki.
Polecamy następujące gatunki czekolady: czekolada mleczna lub gorzka, kuwertura mleczna lub gorzka, lub białe odmiany czekolady i kuwertury.
Można używać także czekolady miętowej, truskawkowej lub czekolady mokka.
Stosownie do gustu można dodawać małe ilości likieru Amaretto, likieru kawowego, kawy w proszku, mleka kokosowego itd.
Nie nadają się: czekolady zawierające orzechy lub migdały, w całości lub w kawałkach. Mogą one zablokować ślimak transportowy.
Aby mogła utworzyć się fontanna, potrzeba co najmniej 500 g czekolady lub 750 g kuwertury. Ilość ta zależy także od gatunku użytej czekolady.
??Do zanurzania w czekoladzie różnych owoców i wypieków
??Wyjątkowo gładkie kaskady poprawiające płynność
??Głęboka miska zbiorcza
??Ciepła czekolada jest tłoczona przez wałek ślimakowy na szczyt fontanny, skąd spływa nieprzerwanie łagodnymi kaskadami w dół
??Wieża/fontanna ze stali szlachetnej
??2-częściowy system wieżowy – ułatwia czyszczenie
??2 Przełączniki
??Stabilność podstawa
??Aby mogła utworzyć się fontanna, potrzeba co najmniej 500 g czekolady
??Zasilanie: 230 V, 50 Hz, 170 W
slimtex