FRYTKOWICA HEINRICH'S HFR 8211

Kategorie: FRYTKOWNICE
Ceny
Cena detaliczna netto
161,79 PLN /szt.
 
Cena detaliczna brutto
199,00 PLN /szt.
Rabat
0%

Parametry produktu

Model: HFR 8211
Kod producenta: 660592

Opis

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

FRYTKOWNICA BEZTŁUSZCZOWA

RENOMOWANEJ FIRMY HEINRICH`S

MODEL: HFR 8211

Kompaktowa, beztłuszczowa frytkownica powietrzna o mocy 1500W i pojemności koszyka 3,7L. Frytkownica działa bez użycia tłuszczu, potrawy przygotowywane są przy pomocy cyrkulacji gorącego powietrza.

Moc 1500W z szerokim zakresem temperatur od 80 do 200°C, umożliwia sprawne przygotowanie potraw.

?NOWOŚĆ!!! Aż 80% mniej tłuszczu w posiłkach!

Zintegrowana technologia przepływu powietrza 360° zapewnia równomierne podgrzewanie naczyń.

Urządzenie posiada timer, który można ustawić na maksymalnie 30 minut.

Dwa bezstopniowe pokrętła programatora czasowego i termostatu zapewniają prostą i przejrzystą obsługę.

Wbudowany termostat można regulować w zakresie 80-200°C.

Kosz do smażenia z powłoką zapobiegającą przywieraniu można myć w zmywarce, dzięki czemu jest łatwy w czyszczeniu.

Frytownica ma dużą moc 220–240 V, 50–60 Hz, 1300–1500 W.

Kompaktowa, beztłuszczowa frytkownica powietrzna to połączenie pieca konwekcyjnego, grilla i frytkownicy. Umożliwia smażenie potraw bez użycia tłuszczu – przygotowywanie potraw odbywa się przy pomocy cyrkulacji gorącego powietrza. Dzięki temu potrawy są zdrowsze, mają mniej kalorii a poziom tłuszczu spada nawet o 95%. Urządzenie ma szerokie zastosowanie - dzięki niemu możemy piec, grillować, smażyć, podgrzewać, rozmrażać oraz opiekać. Przygotujemy w nim między innymi frytki, mięso, ryby, warzywa a nawet ciastka.

Technologia termoobiegu powoduje że przygotowywane potrawy są chrupiące na zewnątrz i odpowiednio miękkie w środku. Kolejną zaletą jest zdecydowanie większa sprawność w porównaniu do frytkownicy konwencjonalnej – potrawy przygotowywane są szybciej z uwagi na ekspresowe nagrzewanie się frytkownicy. Metoda ta gwarantuje wydzielanie zdecydowanie mniejszej ilości pary i nieprzyjemnych zapachów w porównaniu do tradycyjnych frytkownic. Oszczędzamy również duże ilości oleju które zużywa się w konwencjonalnej frytkownicy.

? SZYBKIE SMAŻENIE DZIĘKI WYSOKIEJ MOCY

Szybkość i wydajność - Frytkownica o mocy 1500W umożliwia szybkie smażenie, dzięki czemu zaoszczędzisz czas i energię.

? SYSTEM SZYBKIEGO OBIEGU POWIETRZA

Perfekcyjne podgrzewanie - Dzięki systemowi szybkiego obiegu powietrza 360 stopni twoje potrawy są równomiernie podgrzewane i smażone

Timer pozwala dobrać odpowiedni czas przygotowywania potraw. Aby rozpocząć, wystarczy ustawić czas na pokrętle minutowym oraz żądaną temperaturę - po upływie zaprogramowanego czasu urządzenie automatycznie wyłączy się i poinformuje sygnałem dźwiękowym o zakończonym procesie.

Urządzenie zaprojektowane jest pod kątem wygodnego czyszczenia oraz bezpiecznego przygotowania – posiada demontowalny pojemnik przystosowany do mycia w zmywarce, nienagrzewający się uchwyt oraz zabezpieczenie przeciw przegrzaniu i wyjęciu pojemnika.

85% mniej tłuszczu

Dzięki technologii przepływu powietrza 360° frytkownica z podwójnym gorącym powietrzem podgrzewa powietrze do 200°C i smaży frytki, nuggetsy, ryby lub mięso z nawet 85% mniejszą ilością tłuszczu niż konwencjonalne frytkownice na oleju. Oznacza to, że frytownica na gorące powietrze jest odpowiednia nie tylko dla rodziny i przyjaciół, ale także dla sportowców i fanów fitnessu.

Produkty ziemniaczane, czas pieczenia, temperatura:

Cienkie frytki mrożone: 18 – 20 min, 200 (°C)

Grube frytki mrożone:  18 – 25 min, 200 (°C)

Zapiekanka ziemniaczana: 20 – 25 min, 200 (°C)

Mięso, czas pieczenia, temperatura:

Stek: 10 - 15 min, 180 (°C)

Kotlet wieprzowy: 10 – 15 min, 180 (°C)

Hamburger:  10 – 15 min, 180 (°C)

Kiełbaski w cieście: 13 – 15 min, 200 (°C)

Udka kurczaka: 25 – 30 min, 180 (°C)

Pierś kurczaka: 15 – 20 min, 180 (°C)

Ciasta, czas pieczenia, temperatura:

Ciasto maks ? 10 cm : 20 – 25 min, 160 (°C)

Mufinki: 15 – 18 min, 200 (°C)

Biszkopt  maks ? 10 cm: 20 -22 min, 180 (°C)

Lekkie przekąski, czas pieczenia, temperatura:

Mrożone skrzydełka kurczaka: 6-10 min, 200 (°C)

Mrożone paluszki rybne: 6- 10 min, 200 (°C)

Sajgonki: 8 – 10 min, 200 (°C)

Warzywa nadziewane 10 min, 160 (°C)

Mrożone panierowane przekąski serowe: 8 – 10 min, 180 (°C)

Wymiary (ok. dł. x szer. x wys.) i waga:

Urządzenie: 32 x 32 x 38 cm; 4,0 kg

Pudełko sprzedażowe: 33 x 38,2 x 38,6 cm; 5,0 kg

slimtex

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B