URZĄDZ. SOUS VIDE PROFICOOK PC-SV 1126

Ceny
Cena detaliczna netto
251,22 PLN /szt.
 
Cena detaliczna brutto
309,00 PLN /szt.
Rabat
0%

Parametry produktu

Kod producenta: 501126
szt. karton
szt. - 0,5
karton 2 -

Opis


NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

URZĄDZENIE DO GOTOWANIA

SOUS VIDE

CYRKULATOR PRÓŻNIOWY

RENOMOWANEJ FIRMY PROFICOOK

model: PC-SV 1126

Technika gotowania Sous-Vide: próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie.

Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.



Sous vide to nowoczesna metoda gotowania, która szturmem zdobywa cały świat. Jej nazwa pochodzi z języka francuskiego, a w dosłownym tłumaczeniu oznacza „w próżni”.

W wielu krajach na całym świecie sous vide przestaje być pojęciem nowym, gdyż technikę tę prezentuje się w programach telewizyjnych, przepisach kucharskich, a wyjątkowo często stosowana jest w dobrych restauracjach.

Dlaczego tak się dzieje? Bez wątpienia ogromny wpływ na taki rozwój sytuacji ma fakt, że potrawy przygotowane tą metodą są wyjątkowe, wykwintne, charakteryzuje je niepowtarzalny smak i jakość.



Temperatura wody ma kluczowe znaczenie w gotowaniu metodą sous vide, a za sprawą cyrkulatora można ją bardzo precyzyjnie określić i utrzymać na stałym poziomie.

Standardowe zakresy temperatur

  • Wołowina medium-rare: 54-59°C
  • Wołowina medium: 60-63°C
  • Pierś z kurczaka: 60-66°C
  • Soczysta, krucha wieprzowina: 52-68°C
  • Tradycyjna ryba: 50-56°C


Określenie czasu pełnego ogrzania pożywienia metodą sous vide jest dość łatwe, ponieważ woda posiada stałą temperaturę. Około godziny zajmuje ogrzanie kawałka mięsa o grubości 2,5 cm, następne 2,5 cm to dodatkowe 2 godziny. Przy zastosowaniu metody sous vide nie ma możliwości, aby doszło do przegrzania potrawy, przetrzymanie przez 2-3 godz. ponad potrzebny czas nie robi większej różnicy.

Przykładowe rekomendacje doboru czasu

  • Delikatna wołowina: od 30 minut do 4 godzin
  • Twarda wołowina: od 3 do 24+ godzin
  • Delikatna wieprzowina: od 45 minut do 8 godzin
  • Twarda wieprzowina: od 3 do 48 godzin
  • Mięso z kurczaka: od 30 minut do 8 godzin
  • Ryby: od 10 minut do 3 godzin


Profi Cook PC-SV 1126 to cyrkulator do sous-vide, który pozwoli Ci czerpać maksimum korzyści z tej metody gotowania potraw.

Jakie są zalety sous-vide? Są to przede wszystkim:

równomierne gotowanie i zatrzymanie zawierających przez żywność płynów.



Efektem jest delikatna i soczysta potrawa, pełna smaku, aromatu i cennych wartości odżywczych.

Dodatkowym plusem jest brak rozprzestrzeniania się zapachów jedzenia po całej kuchni albo i po całym mieszkaniu.

Taki mały sprzęt AGD do kuchni jest więc obowiązkowym akcesorium w mieszkaniu osób, które przywiązują dużą wagę do tego, co jedzą.

A dlaczego warto zainteresować się akurat modelem Profi Cook PC-SC 1126?

Przede wszystkim za sprawą dużej mocy i precyzyjnej regulacji temperatury.

Niezaprzeczalną zaletą jest też czytelny wyświetlacz elektroniczny, który pozwala czuwać nad tym, czy gotowanie odbywa się zgodnie z planem.



PARAMETRY TECHNICZNE:

Obudowa ze stali nierdzewnej z miękkim ergonomicznym uchwytem

Precyzyjne gotowanie żywności dzięki elektronicznej regulacji temperatury (maks. Odchylenie +/– 0,5 °C)

Funkcja delikatnego gotowania, przygotowywania jogurtu i utrzymywania ciepła

Obieg wody: 7-8 l/min

Na wyświetlaczu LED pojawia sie: - wybrana temperatura - rzeczywista temperatura - timer

Regulacja temperatury: 0°C – 90°C (w krokach co 0,5 °C)

99-godzinny timer

Automatyczne wyłączanie przy niskim poziomie wody

Zastosowanie do wszystkich naczyń żaroodpornych o wysokości ok. 15 cm i wyższych

Wbudowany uchwyt mocujący

Łatwy w obsłudze i czyszczeniu

Zasilanie sieciowe: 220-240 V, 50/60 Hz, 800 W

Wymiary (S x W x G): 390 x 70 x 105 mm

Waga: 1,20 kg



slimtex


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B