URZĄDZENIE SOUS VIDE HEINRICH'S !!! HSG 8-4-1-1

Ceny
Cena detaliczna netto
239,02 PLN /szt.
 
Cena detaliczna brutto
293,99 PLN /szt.
Rabat
0%

Parametry produktu

Model: HSG 8411
Kod producenta: 660576

Opis


NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

URZĄDZENIE GARNEK

DO GOTOWANIA SOUS VIDE

RENOMOWANEJ FIRMY HEINRICH`S

MODEL: HSG 8411

Dzięki urządzeniu do gotowania Sous Vide firmy Heinrich`s możesz łatwo i elastycznie przygotowywać potrawy bez utraty witamin i smaku.

Powolne gotowanie w niskiej temperaturze nie wpłynie na smak mięsa ani warzyw. Smakuje świeżo, niż możesz sobie wyobrazić.



Prosta obsługa urządzenia do gotowania sous vide

Dzięki łatwemu w obsłudze wyświetlaczowi LCD w ciągu kilku sekund dokonasz odpowiednich ustawień na urządzeniu.

Niezależnie od tego, czy chcesz krótki czy długi program. Za pomocą wysokiej jakości pokrętła można ustawić żądany czas lub temperaturę.

Temperaturę można ustawić indywidualnie w zakresie od 45°C do 90°C.

Możliwe jest ustawienie czasu do 72 godzin, dzięki czemu żywność może być delikatnie ugotowana.



Solidna szklana pokrywa

Dzięki solidnej szklanej pokrywie zawsze możesz sprawdzić swoje naczynia. Nawet jeśli chcesz przerwać proces gotowania, możesz najpierw upewnić się przez szklaną pokrywkę, czy Twoje jedzenie zostało już ugotowane.

Porównanie metody sous vide z tradycyjną patelnią

W porównaniu ze zwykłą patelnią Twoje jedzenie nie tylko będzie wyglądać świeżo i lepiej, ale od razu zauważysz różnicę w smaku.

W tym akcesoria

Urządzenie do gotowania sous vide zawiera metalową ramę. Możesz użyć tego, aby mocno umieścić jedzenie w szybkowarze. Upraszcza to proces gotowania.

Pojemność: 8,5l

Moc: 520W



Określenie czasu pełnego ogrzania pożywienia metodą sous vide jest dość łatwe, ponieważ woda posiada stałą temperaturę. Około godziny zajmuje ogrzanie kawałka mięsa o grubości 2,5 cm, następne 2,5 cm to dodatkowe 2 godziny. Przy zastosowaniu metody sous vide nie ma możliwości, aby doszło do przegrzania potrawy, przetrzymanie przez 2-3 godz. ponad potrzebny czas nie robi większej różnicy.

Przykładowe rekomendacje doboru czasu

  • Delikatna wołowina: od 30 minut do 4 godzin
  • Twarda wołowina: od 3 do 24+ godzin
  • Delikatna wieprzowina: od 45 minut do 8 godzin
  • Twarda wieprzowina: od 3 do 48 godzin
  • Mięso z kurczaka: od 30 minut do 8 godzin
  • Ryby: od 10 minut do 3 godzin


Efektem jest delikatna i soczysta potrawa, pełna smaku, aromatu i cennych wartości odżywczych.

Dodatkowym plusem jest brak rozprzestrzeniania się zapachów jedzenia po całej kuchni albo i po całym mieszkaniu.

Taki mały sprzęt AGD do kuchni jest więc obowiązkowym akcesorium w mieszkaniu osób, które przywiązują dużą wagę do tego, co jedzą.

Niezaprzeczalną zaletą jest też czytelny wyświetlacz elektroniczny, który pozwala czuwać nad tym, czy gotowanie odbywa się zgodnie z planem.



slimtex


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B