szt. | karton | |
---|---|---|
szt. | - | 0,5 |
karton | 2 | - |
2w1 - grill stołowy z indukcyjną płytą grzewczą. Aluminiowa płyta grillowa z powłoką ceramiczną i głębokimi rowkami, zapewnia mocny wzór grilla na potrawach i optymalny odpływ tłuszczu.
Gładka powierzchnia płyty jest odporna na zadrapania. Dzięki wprowadzeniu technologii indukcyjnej podgrzewanie trwa tylko kilka sekund.
Aluminiowa płyta grillowa z powłoką ceramiczną i głębokimi rowkami, zapewnia mocny wzór grilla na potrawach i optymalny odpływ tłuszczu. Wymiary płyty to około 25 x 23 cm. Optymalny do pieczenia, gotowania i duszenia ryb, mięsa i warzyw
Nowoczesna płyta indukcyjna ProfiCook PC-ITG 1130 pozwoli Ci błyskawicznie zagotować wodę lub podgrzać naczynie z potrawą. To niezwykle funkcjonalne urządzenie, które jest przyjazne środowisku naturalnemu, ponieważ nie zużywa dużo energii elektrycznej. Obsługa jest bardzo łatwa, a do tego płyta indukcyjna doskonale pasuje do kuchni o nowoczesnym wnętrzu.
Urządzenie jest energooszczędne – nie musi dodatkowo nagrzewać się wstępnie i wyłącza się automatycznie, gdy nie jest używane. Ta innowacyjna płyta indukcyjna pozwoli Ci zaoszczędzić także cenny czas – podgrzewanie trwa tylko kilka sekund i jest krótsze o 55% w porównaniu z innymi płytami grzewczymi.
Do tego płyta jest bardzo trwała i odporna na uszkodzenia - powierzchnia szklano-ceramiczna jest odporna na zarysowana. Technologia indukcyjna jest również bezpieczna, ponieważ nie ma niebezpieczeństwa poparzenia, a płyta nie zadziała bez garnka.
2w1 - indukcyjny grill stołowy i płyta indukcyjna
Wysokiej jakości indukcyjna płyta grzewcza, przyjazna środowisku powierzchnia wykonana z tworzywa szklano-ceramicznego
Gładka powierzchnia płyty, odporna na zadrapania – bardzo łatwa do czyszczenia
Dzięki wprowadzeniu technologii indukcyjnej, podgrzewanie trwa tylko kilka sekund
Przyjazna dla środowiska – oszczędność 55% czasu w porównaniu z tradycyjnymi płytami grzewczymi, bez fazy wstępnego nagrzewania, oszczędność energii
Automatyczne wykrycie garnka – automatyczne wyłączanie w razie użycia garnków niedostosowanych do płyt indukcyjnych. Wyświetli się oznaczenie E0.
10 poziomów mocy
10 poziomów temperatury ze wskaźnikami LED (60°C – 240°C)
Elektroniczny panel sterowania z czujnikiem dotykowym i wyświetlaczem w celu wygodnej obsługi
3 wskaźniki świetlne LED
Timer 180 min. z automatycznym wyłączaniem i sygnałem końcowym
Odliczanie widoczne na diodowym wyświetlaczu LED
Automatyczne wyłączanie po 120 min. bez pracy
Automatyczne wyłączanie po 15 sekundach po zdjęciu garnka
Większa stabilność dzięki antypoślizgowym nóżkom
Zasilanie sieciowe: 220–240V, 50/60Hz, 2000 W
Odporna na zarysowania, aluminiowa płyta grillowa z powłoką ceramiczną z głębokimi rowkami zapewniającymi mocne wzory grilla i optymalny odpływ tłuszczu - optymalnie utrzymuje i rozprowadza ciepło (łatwe czyszczenie)
Beztłuszczowy, neutralny dla zapachów i czysty
Optymalny do pieczenia, gotowania i duszenia ryb, mięsa i warzyw
Powierzchnia grilla: ok. 25 x 23 cm
Aluminium ze stalowymi wkładkami
Nadaje się do kuchenek indukcyjnych
Wymiary (ok. szer. x wys. x gł.) i waga
Urządzenie: 290 x 65 x 370 mm; 2.5 kg
Opakowanie: 320 x 90 x 413 mm; 2.8 kg
Jak sprawdzić czy naczynie można używać do gotowania na płycie indukcyjnej?
Do indukcyjnych płyt grzewczych wymagane są naczynia kuchenne wykonane z materiałów magnetyzowanych. Garnki zaopatrywane są we wskazówkę, że nadają się do gotowania na indukcyjnych polach grzejnych. Zasadniczo można używać wszystkich naczyń kuchennych zawierających żelazo. Czy można je magnetyzować pokazuje krótka próba. Wystarczy ustawić naczynie kuchenne na włączoną płytę indukcyjną, i jeśli rozlegnie się kilka sygnałów ostrzegawczych wraz z komunikatem "E0" oznacza to, że naczynie jest nieodpowiednie. Jeśli komunikatu nie ma, na kuchence będzie można ustawić żądany poziom temperatury.
Gotowanie z indukcją
Podczas gotowania z zastosowaniem indukcji ciepło powstaje za pomocą sił magnetycznych dopiero wtedy, gdy na włączone pole grzejne ustawi się garnek lub patelnię z dnem odpowiednim do magnetyzowania. Następnie ogrzewane jest tylko dno naczynia, a nie same pole grzejne. Pod płytą ceramiczną znajduje się cewka indukcyjna. Jeśli doprowadzany jest do niej prąd, powstaje pole magnetyczne, które wywołuje w dnie garnka zawirowania. W ten sposób dochodzi do ogrzewania dna. Oszczędza to energię, ponieważ ciepło powstaje wyłącznie tam, gdzie jest ono potrzebne.
SLIMTEX