NAJWYŻSZEJ JAKOŚCIPRÓŻNIOWA ZGRZEWARKADO FOLIIPAKOWARKA PRÓŻNIOWARENOMOWANEJ FIRMY CLASSBACHmodel : C-VK 400Wysokiej klasy zgrzewarka próżniowa, dzięki której łatwo podzielisz produkt spożywczy na mniejsze porcje i błyskawicznie zamkniesz je hermetycznie we folii. Urządzenie jest całkowicie zautomatyzowane, a do tego trwałe – obudowa wykonana ze stali nierdzewnej. Produkty umieszczone w workach próżniowych dłużej zachowują świeżość bez żadnych konserwantów. | |
Classbach C-VK 4000 to urządzenie w pełni automatyczne, solidne a dzięki prostemu panelowi sterującemu bardzo łatwe w obsłudze. Urządzenie jednocześnie zgrzewa i separuje. Temperatura jest monitorowana elektronicznie. Zgrzewarka korzysta z czułej pompy próżniowej której wydajność to 12 litrów / min. Urządzenie jest niezawodne, wydajne, a do tego trwałe dzięki solidnej obudowie z elementami ze stali nierdzewnej. Niebanalny design sprawia, że zgrzewarka doskonale pasuje do nowoczesnej aranżacji kuchni. C-VK 4000 umożliwia bezpieczne przechowywanie produktów bez konserwantów, nawet 8x razy dłużej! Jednocześnie witaminy i składniki odżywcze zostają zachowane. Zgrzewarka jest idealna również dla produktów sezonowanych i marynowanych - dzięki próżni zachowujemy intensywny aromat sezonowych owoców oraz warzyw. Urządzenie jest niezbędne do przygotowania potraw metodą Sous Vide - bez wysychania i bez utraty składników odżywczych podczas przygotowywania. | |
Najważniejsze cechy zgrzewarki próżniowej Classbach C-VK 4000:
| |
UWAGA !!! W komplecie 18 profesjonalnych, hermetycznych torebek (10 sztuk o wymiarach 22x30 cm i 8 sztuk 28x40 cm, dostępnych również jako wyposażenie dodatkowe) | |
?Co to jest pakowanie próżniowe?Hermetycznie pakowane sery i wędliny znaleźć można w asortymencie każdego supermarketu. Przyzwyczajeni do ich formy rzadko zastanawiamy się na czym rzeczywiście polega próżniowe pakowanie żywności. Jedna z najbardziej popularnych metod zabezpieczenia jedzenia przed utratą świeżości – nazywana również pakowaniem vacuum – polega na usuwaniu powietrza z wnętrza foliowego opakowania, które następnie zostaje szczelnie zamknięte (najczęściej poprzez zgrzanie jego krawędzi). Dzięki izolacji od powietrza produkty spożywcze nie są narażone na psucie oraz działanie szkodliwych bakterii. Można je wygodnie przechowywać w lodówce, zamrażarce i temperaturze pokojowej, a także bezpiecznie przewozić. Właśnie dlatego próżniowe opakowanie doskonale sprawdzają się w podróży, gdy zależy nam na przedłużeniu świeżości produktów, a także ochronie bagażu przed zabrudzeniami czy intensywnym zapachem jedzenia. | |
?Pakowanie próżniowe żywności – zaletyPodstawową zaletą samodzielnego próżniowego pakowania jedzenia jest ochrona żywności przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych oraz wydłużanie jej trwałości. Rozwiązanie to niesie jednak za sobą wiele dodatkowych korzyści, które warto wziąć pod uwagę rozważając zakup domowej zgrzewarki: przedłuża okres przydatności produktów chroni ich smak, aromat oraz wartości odżywcze ułatwia przechowywanie i transport chroni przed zabrudzeniami oraz rozprzestrzenianiem się intensywnych zapachów żywności (np. wędzonych ryb czy serów) pozwala na oszczędność pieniędzy (paczkowane wędliny czy sery są zazwyczaj droższe niż te na wagę) umożliwia porcjowania zakupionych produktów na mniejsze paczki | |
?Co można pakować próżniowo?Pakowanie hermetyczne jest jedną z najbardziej uniwersalnych metod przechowywania pożywienia. Technikę tę można stosować w przypadku większości produktów spożywczych – zarówno tych, które można „magazynować” w temperaturze pokojowej, jak i tych wymagających temperatur chłodniczych oraz mrożenia. Co więcej przeznaczona do zgrzewania folia nadaje się do gotowania w wodzie oraz podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych. Zamrożone produkty można więc z powodzeniem rozmrażać w mikrofalówce czy kąpieli wodnej. | |
?DLACZEGO PAKOWANIE PRÓŻNIOWE TO NAJLEPSZY WYBÓR?
| |
Służy do próżniowego pakowania i przechowywania (a także mrożenia): mięs, wędlin, serów, ryb, warzyw, owoców, grzybów, przypraw, ziół i wielu innych produktów, nie tylko spożywczych... Woreczki są idealne do użytku zarówno domowego, jak i profesjonalnego. Wykonane są w technologii, która pozwala na wielokrotny użytek w zgrzewarkach automatycznych. Wytrzymała i bardzo mocna, pozwala na wygodne korzystanie podczas odsysania hermetycznego dzięki zastosowaniu mocnych szwów. Można w niej rozmrażać żywność, gotować oraz użytkować w mikrofalówce | |
Oszczędność miejsca i bezpieczne przechowywanie bez stosowania konserwantów Po zamknięciu w opakowaniu próżniowym żywność utrzymuje świeżość nawet 5 razy dłużej (dzięki spowolnieniu procesu utleniania) Witaminy i składniki odżywcze są zachowane W pełni automatyczne urządzenie do pakowania próżniowego z obudową ze stali nierdzewnej Doskonałe do dzielenia dużych ilości produktów spożywczych na mniejsze porcje Gotowanie próżniowe (Sous Vide) umożliwia konserwowanie żywności we własnym sosie. Podczas przygotowania nie następuje wysychanie żywności ani nie traci się składników odżywczych | |
Doskonałe również do przyprawionej i marynowanej żywności – opakowanie próżniowe utrzymuje pełnię aromatu Szerokie i wytrzymałe zamknięcie hermetyczne daje pewność niezawodnego magazynowania Moc zasysania: 12 l/min. W pełni automatyczne, jednoczesne zgrzewanie i separowanie | |
?ZASTOSOWANIE PAKOWANIA PRÓŻNIOWEGO:?do sklepu i do domu??folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:
?dla wędkarzy - na rybę??folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:
?dla myśliwych - na dziczyznę??folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:
?dla kierowców - na trasę??folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:
?dla regionalnych producentów - na wyroby własne??folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:
?dla profesjonalnych szefów kuchni??folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:
| |
?Mięso pakowane próżniowoSłysząc o opakowaniach próżniowych z pewnością wiele z nas myśli właśnie o płaskich paczuszkach wędliny w plasterkach czy szczelnie zafoliowanych parówkach. Rzeczywiście, tego rodzaju opakowania doskonale sprawdzają się właśnie w przypadku produktów mięsnych. Dotyczy to zarówno wspomnianych wcześniej wędlin czy parówek, jak i świeżego, surowego mięsa. Dzięki domowej zgrzewarce można je dowolnie porcjować i mrozić, co zdecydowanie ułatwia planowanie posiłków i pomaga unikać marnowania jedzenia. ?Pakowanie próżniowe warzyw i owocówHermetyczne opakowania pozwalają również przedłużyć świeżość warzyw i owoców oraz ułatwiają ich przechowywanie. Wykorzystywane są m.in. do porcjowanie sezonowych owoców czy obranych i pokrojonych warzyw przeznaczonych do mrożenia. Dzięki szczelnemu zamknięciu produkty nie wysychają, zachowują smak oraz cenne wartości odżywcze. Bezpośrednio po rozmrożeniu są gotowe do dalszej obróbki, co usprawnia i przyspiesza gotowanie. ?Hermetyczne pakowanie pieczywaKtóż z nas nie docenia smaku świeżutkich bułeczek czy chrupiącego, domowego chleba? Niestety, pieczywo zwykle traci swoje pierwotne właściwości już po kilkunastu godzinach od wypieku. W codziennym biegu mało kto może pozwolić sobie na regularną domową produkcję czy poranne spacery do piekarni. Kupowane na zapas wypieki szybko czerstwieją lub pokrywają się pleśnią. Jak temu zapobiec? I w tym przypadku doskonałym rozwiązaniem są domowe opakowania próżniowe. Zamknięte w próżni wypieki można przechowywać kilka dni w kuchennym chlebaku lub podzielić na porcje i zamrozić. W podobny sposób można poradzić sobie z nadmiarem słodkości, które zostały po świętach czy rodzinnej imprezie. | |
slimtex |