Suszarka do grzybów Concept SO1011 ze sterowaniem cyfrowym i mocą 240 W posiada 5 sit do suszenia, TIMER do 99h i praktyczny kwadratowy kształt dla łatwiejszego przechowywania.
Przedłuż trwałość swojego jedzenia
Suszenie to jedna z nielicznych metod przechowywania żywności bez utraty ważnych witamin i minerałów. Dlaczego więc nie przedłużyć okresu przydatności do spożycia nadmiaru zapasów? Na przykład mała szczypta pachnącego proszku grzybowego z suszonych grzybów może nadać niepowtarzalnego smaku i aromatu potrawie. W tym urządzeniu wysuszysz prawie wszystko: owoce, warzywa, grzyby, zioła, kwiaty czy makaron.
Sterowanie bez problemów
Dzięki prostemu sterowaniu cyfrowemu suszarkę SO1011 może obsługiwać naprawdę każdy. Regulacja temperatury w zakresie od 35 do 70 ° C pozwoli dostosować suszenie w zależności od produktu. Urządzenie posiada timer, który można ustawić na 99 godzin, dzięki czemu masz pełną kontrolę nad suszeniem. Po upływie ustawionego czasu suszarka wyłączy się automatycznie.
Praktyczny kształt ułatwi przechowywanie
Oszczędność miejsca w kuchni jest zawsze niezwykle istotna. Dzięki kwadratowemu kształtowi ta suszarka jest bardzo kompaktowa i zajmuje mało miejsca na kuchennym blacie.
Równomierne suszenie
Idealne rezultaty bez zmartwień. Dzięki zintegrowanemu wentylatorowi Twoje plony będą suszone nie tylko szybko, ale także równomiernie na wszystkich piętrach suszarki.
Ustawianie odległości między sitami
Możesz dostosować odległość między sitami zgodnie z aktualnymi potrzebami. To zależy od sposobu ustawienia sit w tej suszarce . Na przykład, jeśli niektóre owoce nie mieszczą się w szczelinie między poszczególnymi poziomami, wystarczy obrócić tacę o 180°, aby uzyskać więcej miejsca na wygodne suszenie.
Owoce: morele, brzoskwinie, jabłka, banany, winogrona, gruszki, kiwi, jagody, czereśnie, borówki, truskawki, wiórki kokosowe, daktyle, figi, śliwki, żurawinę, rabarbar itp.
Warzywa: marchew, ogórki, buraki, pomidory, cebulę, paprykę, bakłażany, ziemniaki, seler, cukinię, rzepę, kukurydzę, groch i fasolę itp.
Zioła i przyprawy: natkę pietruszki, bazylię, oregano, tymianek, kolendrę, miętę itp.
Mięso: drób, wołowinę, wieprzowinę a nawet dziczyznę.
Grzyby: pieczarki, borowiki, maślaki, podgrzybki, rydze, gąski, opieńki, trufle itp.
Nasiona i orzechy oraz
Nabiał: jogurty i sery.
Techniczne parametry:
Suszenie owoców, warzyw, grzybów, ziół, kwiatów i makaronów
Płynna regulacja suszenia w zakresie 35 - 70°C
Ilość sit: 5
Ustawianie odległości między sitami - 2 warianty wysokości
Cyfrowe sterowanie
Zabezpieczenie przed przegrzaniem
TIMER: 30 min - 99 h (co 30 min)
Powierzchnia sita: 0,3 m2
Rozmiar sita: 29,7 x 21,4 cm
Ustawianie odległości między sitami - 2 warianty wysokości
Kolor: biały + czarny
Moc: 240 W
slimtex