wzp SUSZARKA DO GRZYBÓW CONCEPT SO-1060

Ceny
Cena detaliczna netto
186,99 PLN /szt.
 
Cena detaliczna brutto
230,00 PLN /szt.
Rabat
0%

Parametry produktu

Model: SO-1060
Kod producenta: SO-1060

Opis

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

SUSZARKA SPOŻYWCZA

DO GRZYBÓW, WARZYW,

OWOCÓW, ZIÓŁ

RENOMOWANEJ FIRMY CONCEPT

MODEL: SO-1060

Suszenie to jedna z nielicznych metod przechowywania żywności bez utraty ważnych witamin i minerałów.

Dlaczego więc nie przedłużyć okresu przydatności do spożycia żywności, której obecnie mamy nadwyżki? Możesz suszyć prawie wszystko, od owoców, warzyw, po makarony, kwiaty i mięso.

MODEL XXL - 9 SIT

Przy pomocy suszarki do owoców Concept SO1060 XXL możecie przygotować na zimę duży zapas suszonych warzyw,

owoców i grzybów które idealnie nadadzą się do przygotowania smacznych zup czy zdrowych kompotów z jabłek, śliwek czy gruszek.

Z kolei z suszonych pomarańczy i mandarynek można przygotować piękne dekoracje nie tylko na Boże Narodzenie.

Ponadto możesz poczuć smak domowej ziołowej herbaty z własnoręcznie nazbieranej i wysuszonej mięty, lipy czy bzu …

??Przedłuż żywotność swojego jedzenia

Suszenie to jedna z nielicznych metod przechowywania żywności bez utraty ważnych witamin i minerałów. Dlaczego więc nie przedłużyć okresu przydatności do spożycia żywności, której obecnie mamy nadwyżki? Możesz suszyć prawie wszystko, od owoców, warzyw, po makarony, kwiaty i mięso.

?? Zrób zapasy

Przy pomocy suszarki do owoców Concept SO1060 możesz przygotować na zimę duży zapas suszonych warzyw, owoców i grzybów które idealnie nadadzą się do przygotowania smacznych zup czy zdrowych kompotów.

?? Doskonała pod każdym względem

Suszarka SO1060 IN TIME wyposażona jest w praktyczny timer. Możesz nie tylko wygodnie regulować temperaturę od 35 do 70 °C, ale także ustawić czas suszenia, na przykład, grzybów. Po upływie ustawionego czasu suszenia suszarka emituje sygnał dźwiękowy i wyłącza się. Kolejną cechą jest zintegrowany wentylator, który wspomaga równomierne suszenie na wszystkich poziomach suszarki.

?Powody, dla których warto posiadać suszarkę do owoców Concept SO1060:

??ZDROWE PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI

Przy pomocy suszarki do owoców Concept możecie przygotować na zimę duży zapas suszonych warzyw, owoców i grzybów które idealnie nadadzą się do przygotowania smacznych zup czy zdrowych kompotów z jabłek, śliwek czy gruszek. Z kolei z suszonych pomarańczy i mandarynek można przygotować piękne dekoracje nie tylko na Boże Narodzenie. Ponadto możesz poczuć smak domowej ziołowej herbaty z własnoręcznie nazbieranej i wysuszonej mięty, lipy czy bzu …

??SUSZENIE DUŻEJ ILOŚĆ PRODUKTÓW W TYM SAMYM CZASIE

W elektrycznej suszarce Concept dzięki 9 dołączonym sitom o średnicy 32 cm skutecznie wysuszycie dużą ilość produktów za jednym razem.

??ŁATWA OBSŁUGA

Wystarczy rozłożyć pokrojone produkty (owoce, grzyby, warzywa, zioła, kwiaty, mięso lub ryby) na sitach i po wybraniu żądanej temperatury rozpocząć suszenie.

??PRAKTYCZNOŚĆ

Sita do suszenia można myć w zmywarce.

Praktyczny kształt ułatwi przechowywanie

Oszczędność miejsca w kuchni jest zawsze niezwykle istotna. Dzięki kwadratowemu kształtowi ta suszarka jest bardzo kompaktowa i zajmuje mało miejsca na kuchennym blacie. Dodatkowo kwadratowe sita można myć w zmywarce.

?Praktyczna konserwacja

Konserwacja suszarki nie musi być niewygodna i czasochłonna. Sita suszarki możesz umieścić w zmywarce w spokoju możesz skupić się na przyjemniejszych czynnościach.

?Równomierne suszenie

Zintegrowany wentylator ze specjalnie ukształtowanymi otworami wentylacyjnymi zapewnia doskonałe rezultaty. Twoje zbiory będą doskonale wysuszone na wszystkich piętrach suszarki.

?Co możemy suszyć?

?Owoce: morele, brzoskwinie, jabłka, banany, winogrona, gruszki, kiwi, jagody, czereśnie, borówki, truskawki, wiórki kokosowe, daktyle, figi, śliwki, żurawinę, rabarbar itp.

?Warzywa: marchew, ogórki, buraki, pomidory, cebulę, paprykę, bakłażany, ziemniaki, seler, cukinię, rzepę, kukurydzę, groch i fasolę itp.

?Zioła i przyprawy: natkę pietruszki, bazylię, oregano, tymianek, kolendrę, miętę itp.

?Mięso: drób, wołowinę, wieprzowinę a nawet dziczyznę.

?Grzyby: pieczarki, borowiki, maślaki, podgrzybki, rydze, gąski, opieńki, trufle itp.

?Nasiona i orzechy oraz

?Nabiał: jogurty i sery

Ponadto możesz poczuć smak domowej ziołowej herbaty z własnoręcznie nazbieranej i wysuszonej mięty, lipy czy bzu..

?PARAMETRY TECHNICZNE:

  • Płynna regulacja ustawienia temperatury suszenia: od 35 do 70°C
  • Zegar cyfrowy
  • Wentylator do równomiernego suszenia
  • Sita prostokątne
  • BPA free
  • Ilość sit: 9 szt
  • Rozmiar sit: 31,3 x 25,5 cm
  • Wysokość sita: 3,3 cm
  • Cicha praca: 46 dB(A)
  • Kolor: zielony + biały
  • Ochrona przed przegrzaniem
  • Pobór mocy: 230 - 260 W
  • Napięcie: 220 - 240 V

?INSTRUKCJA OBSŁUGI

Urządzenie przeznaczone jest do suszenia żywności (owoce, jarzyny, zioła, kwiaty, grzyby, mięso itp.).

Podczas suszenia żywności następuje odparowywanie wody. Urządzenie działa na zasadzie równomiernego przepływu ciepłego powietrza, nie następuje więc przepalanie surowca, a suszenie odbywa się równomiernie.

Zanurzając pokrojone owoce w słabym roztworze soku cytrynowego, możemy zachować ich jasny kolor i zapobiec brązowieniu. Twarde jarzyny (marchew, seler) można przed suszeniem zanurzyć na 1–2 minuty w gorącej wodzie, a następnie osuszyć. Pozwoli to na zachowanie smaku i skrócenie czasu suszenia.

1. Owoce i jarzyny należy najpierw umyć i osuszyć. Kawałki gorszej jakości (zgnite, potłuczone itd.) należy odkroić. Aby przyśpieszyć proces suszenia, można usunąć pestki z owoców, wykroić część środkową lub usunąć skórkę. Owoce można posmarować lub zanurzyć w miodzie, przyprawie lub jakimś soku, co pozwoli na osiągnięcie pożądanego efektu smakowego.

2. Żywność należy pokroić w plasterki, które następnie rozkładamy równomiernie na sitach do suszenia. Plasterków nie należy układać warstwami, należy zachowywać pomiędzy nimi pewną minimalną odległość. Aby umożliwić przepływ powietrza, należy pozostawić przynajmniej 10% powierzchni sita niewykorzystane.

3. Wyjęcie pustych sit poprawia przepływ powietrza i skraca czas suszenia. W urządzeniu musi znajdować się jednak co najmniej 5 sit. Zawsze używaj pokrywę.

4. Po przygotowaniu urządzenia należy wybrać odpowiednią temperaturę suszenia za pomocą regulatora temperatury.

5. Mniej więcej w połowie czasu suszenia zalecamy wyłączenie urządzenia i kontrolę suszonej żywności. Należy przemieścić sita do suszenia w taki sposób, aby sita znajdujące się u dołu znalazły się na górze i na odwrót. Następnie można kontynuować suszenie. Dzięki temu żywność zostanie wysuszona bardziej równomiernie.

6. Po zakończeniu suszenia należy wyłączyć urządzenie, wyjąć wtyczkę z gniazdka napięcia elektrycznego i poczekać na wystygnięcie suszarki

slimtex

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B